Om Mani Padme Hum Tattoos

Cuvantul mantra in traducere libera semnifica “protectia mintii” iar mantra se regaseste sub forma unor simboluri care evoca un raspuns spiritual sub forma scrisa, verbala sau cantata. Om Mani Padme Hum este cea mai populara mantra pe care o folosesc pudistii pentru a trage binecuvantarile de la Chenrezig, cea mai puternica zeitate care daruieste compasiunea si faciliteaza reincarnearea. Aceasta mantra/rugaciune este rostita in mod continuu in timpul meditatiei.

Nu existra o traducere clara a acestor cuvinte dar se crede ca ele contin toate invataturile lui Buddha. Desi nimeni nu poate spune ce reprezinta ele, se cunosc interpretarile fiecarei silabe,atfel:

Om: generozitate (purifica egoul si mandria)

Ma: etica (purifica gelozia)

Ni: rabdare (purifica pasiunea si dorinta necumpatata)

Pad: diligenta (purifica ignoranta si prejudecata)

Me: purifica saracia.

Hum: intelepciune (purifica ura).

Tatuajele cu Om Mani Padme Hum sunt mult mai mult decat simple tatuaje sau cuvinte scrise aleatoriu pe corp, ele de cele mai multe ori fac parte dintr-un tatuaj mult mai mare, format dintr-un lotus intreg sau cu petalele divizate. Cand fiecare silaba din aceasta mantra este prezenta, ea atrage ceea ce semnifica fiecare sunet in parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *